25.7 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 19:38
No menu items!

Cutremure devastatoare în Japonia: zeci de morți și peste 1.500 de răniți. Versantul unui munte s-a prăbușit FOTO/ VIDEO

spot_img

Bilanțul victimelor cutremurelor produse joi și vineri noapte în Japonia crește de la o oră la alta. Autoritățile raportează cel puțin 29 de morți și peste 1.500 de răniți.

Astfel, cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o adâncime de doar 10 kilometri. Zeci de persoane sunt date disparute, versantul unui munte s-a prăbușit, iar mai multe locuințe au fost distruse sau mistuite de incendii. 20.000 de soldați au fost mobilizați în ajutorul echipelor de salvare.

Acest seism, urmat de replici înspăimântătoare, a întrerupt operațiunile de salvare desfășurate după un cutremur produs joi noapte și soldat cu nouă morți și peste 900 de răniți.

Mii de oameni au găsit refugiu pe stradă sau în parcuri, unde s-au înghesuit sub pături, așteptând să se lumineze, pentru a vedea ce s-a ales de casele lor.

Înainea seismului de vineri noapte, echipele de salvare încă scormoneau printre dărâmături, în speranța că vor găsi supraviețuitori după un alt cutremur puternic, care a lovit aceeași zonă joi noapte.

Arhipelagul nipon este amplasat la întretăierea a patru plăci tectonice și înregistrează anual o cincime dintre cele mai puternice cutremure de pe Glob. Datorită normelor stricte din construcții, se întâmplă rara  ca seismele să facă un număr mare de victime ori să provoace daune însemnate.

https://www.youtube.com/watch?v=Fxujictc9uM

R.D.