CUTREMUR ÎN TENIS. BBC: Corupție la Wimbledon și Roland Garros, meciuri trântite, implicații la vârf

O serie de documente secrete evidențiază suspiciuni de meciuri aranjate la nivel înalt în lumea tenisului, inclusiv la Wimbledon și Roland Garros, transmite BBC.

Potrivit documentelor citate de BBC, “în ultimii 10 ani, 16 jucători din top 50 au afectat în mod repetat integritatea tenisului, fiind suspectați că ar fi trântit meciuri. Toți jucătorii, inclusiv unii care au cucerit titluri de Grand Slam, au fost lăsați să-și continue activitatea”. Potrivit acelorași acte, trei meciuri de la Wimbledon ar fi fost aranjate în ultimii ani, însă numele sportivilor implicați în acest scandal rămân, pentru moment, necunoscute.

BBC publică și date despre legăturile strânse pe care unii sportivi le-au avut în ultimii ani cu lumea pariurilor, rezultatele lor fiind strâns legate de pariuri masive “făcute într-o anumită direcție, mai ales în Rusia și Italia”.

Unul dintre sportivii implicați în investigație și suspectat de astfel de practici e din top 50 și joacă în acest an la Australian Open, turneu care a început luni.

BBC publică și informații despre modul în care meciurile erau aranjate, iar sportivii “cumpărați”. Totul se petrecea în camerele lor de hotel, unde un sportiv primea 35.000 de lire pentru un meci aranjat.

În dosarul instrumentat de investigatori ai Tennis Integrity Unit apar numele a peste 70 de sportivi, pe 9 liste care au fost deja trimise autorităților în ultimii ani. Deși organele superioare au fost avertizate de acest fenomen, nu au existat repercusiuni, precizează BBC, ceea ce ridică alte semne de întrebare.

R.D.

NICIUN COMENTARIU