9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 9:06

CUTREMUR în Italia. Cinci români au murit și 11 sunt dispăruți. Bilanțul seismului depășește 250 de morți / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat decesul altor trei cetățeni români în urma seismului produs pe teritoriul Italiei.

MAE informează joi că, potrivit ultimelor informații obținute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetățeni români în urma seismului care a avut loc pe 24 august în peninsulă.

Astfel, la acest moment, sunt cinci cetățeni români care și-au pierdut viața în urma cutremurului.

Sursa citată precizează că, în ceea ce privește semnalările privind cetățenii români dați dispăruți, numărul cazurilor înregistrate până la acest moment este de 11 persoane, iar verificările sunt în derulare.

În continuare, echipa consulară mobilă aflată pe teren acționează în coordonare cu autoritățile italiene și întreprinde toate demersurile necesare pentru a stabili dacă printre victime se află și alți cetățeni români“, menționează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia — (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, MAE transmite sincere condoleanțe familiilor cetățenilor români care și-au pierdut viața în această tragedie și acordă întreaga asistență necesară în continuare.

În același timp, autorităţile italiene au declanşat o anchetă privind omor multiplu din culpă şi neglijenţă, în urma prăbuşirii a sute de clădiri ca efect al cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei, soldate cu cel puţin 250 de morţi.

Puternicul cutremur care a lovit miercuri centrul Italiei a ucis cel puțin 247 de persoane, a anunțat joi dimineața, Protecția Civilă italiană, citată de agenția France Presse (AFP), potrivit Agerpres. 

Noua evaluare a bilanțului victimelor a fost comunicată mass-media cu precizarea că acest cutremur, unul dintre cele cu consecințele cele mai tragice din ultimii ani din Italia, s-a soldat cu 190 de decese în regiunea Lazio și 57 de decese în regiunea Marche.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 pe Richter a zguduit centrul Italiei miercuri, în jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT). Cele mai afectate localități sunt Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia.

Potrivit Institutului Național de Vulcanologie și Seismologie, seismul s-a produs la o adâncime de 4,2 kilometri fiind urmat de câteva zeci de replici mai mari de trei grade. Cutremurul a fost resimțit și la Roma.

R.D.