1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 12:47
No menu items!

Cutremur în Peru: Cel puțin opt persoane au murit

spot_img

Șeful poliţiei din Cusco: Este vorba despre “un bărbat şi şapte femei”

Cutremur cu magnitudinea de 6 în Alaska

Cel puţin opt persoane au murit într-un cutremur cu magnitudinea de 5,1 pe scara Richter în sud-estul Peru, unde un sat, Misca, din regiunea Cusco, se află în ruine, au anunţat duminică serviciile Apărării Civile, relatează AFP.

Cutremurul a provocat prăbușirea a 60 de case la Misca, o localitate în care aproximativ 300 de persoane sunt sinistrate. În satul vecin, Cusibamba, în care 46 de case nu mai pot fi locuite, 230 de persoane sunt sinstrate, potrivit aceleiaşi surse.

Cei opt morţi sunt din Misca, au anunţat serviciile Apărării Civile, care au precizat că cele două sate, aflate în districtul Paruro, numără împreună aproximativ 1.000 de locuitori.

Este vorba despre “un bărbat şi şapte femei”, a declarat pentru postul local de radio RPP generalul Prada Vargas, şeful poliţiei din Cusco.

Seismul, care a lovit sâmbătă seară provincia Paruro din regiunea Cusco, a avut epicentrul şapte kilometri sud-vest de Paruro, la o adâncime de opt kilometri, potrivit Institutului de Geofizică din Peru (IGP).

C.A.