3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 13:32
No menu items!

Cutremur în Pakistan: Bilanțul victimelor este controversat – între 208 şi 173 de morţi

spot_img

Cutremur în Pakistan: Bilanțul victimelor este controversat - între 208 şi 173 de morţi
foto: www.telegraph.co.uk

Cutremurul puternic care a afectat marţi provincia Baluchistan (sud-vest), cea mai vastă provincie din Pakistan, dar cea mai puţin populată şi cea mai săracă, s-a soldat cu cel puţin 208 de morţi şi sute de răniţi, relatează miercuri agenţia de presă Xinhua, citând un oficial local.

Potrivit lui Jan Muhammad Buledi, purtător de cuvânt al guvernului regional din Baluchistan, viaţa în Awaran, zona cea mai afectată de cutremur şi situată în apropiere de epicentrul seismului, şi-au pierdut viaţa 145 de persoane, alte 55 înregistrându-se la Mashkai şi încă opt la Turbat.

În urma seismului produs în provincia pakistaneză Baluchistan de la graniţa cu Iranul, circa 395 de persoane au fost rănite după cum au informat media locale, citate de Xinhua.

Acelaşi bilanţ este difuzat de agenţia de presă britanică Reuters.

Totodată, un nou bilanţ provizoriu al victimelor, difuzat de France Presse consemnează miercuri dimineaţă 173 de morţi şi mai multe sute de răniţi.

Seismul cu magnitudinea de 7,7 grade, produs la aproximativ 66 km nord-est de oraşul Awaran, în provincia Baluchistan (sud-vest), a distrus mai multe case din lut şi a fost resimţit în întreaga Asie de Sud, cu prediulecție în ţările vecine India şi Iran.

Directorul Agenţiei pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din provincie Abdul Latif Kakar a declarat pentru AFP că bilanţul a crescut în cursul nopţii de marţi spre miercuri de la 46 la 173 de morţi. Peste 300 de persoane au fost rănite.

 

C.I.