3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 9:13

Cutremur de 7,8 grade pe Richter în Ecuador: cel puțin 77 de morți și 500 de răniți FOTO/VIDEO

spot_img

Bilanțul actualizat al victimelor cutremului cu magnitudinea 7,8 care a lovit sâmbătă vestul Ecuadorului este de 77 de morți, a anunțat vicepresedintele acestei țări, Jorge Glas, citat de BBC.

Pe de altă parte, Centrul de Alerte de Tsunami în Pacific (PTWC) a anunțat că amenințarea unui val seismic a trecut în mare parte. Anterior, aprocimativ 20 de state din zona Oceanului Pacific au declarat alertă de tsunami. Peru, țară care se învecinează cu Ecuadorul, a anunțat deja că a anulat alerta.

Și vicepreședintele Ecuadorului a transmis persoanelor care și-au părăsit locuințele în zona de coastă – pentru a se refugia în zone mai înalte astfel încât să fie la adăpost de un eventual tsunami – că se pot întoarce la casele lor, întrucât nu mai există amenințarea unui val seismic.

Cât despre numărul victimelor, vicepreședintele Jorge Glas a menționat că din nefericire acesta va crește în orele următoare, el amintind că seismul produs sâmbătă este cel mai puternic care a lovit Ecuadorul după cel din anul 1979.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 7,8, a zguduit sâmbătă provincia Esmeraldas din nord-vestul Ecuadorului, în apropierea graniței cu Columbia, Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific (Pacific Tsunami Warning Center) declanșând alerta pentru regiunile de coastă ale celor două țări.

https://www.youtube.com/watch?v=-Dg0qcIE-Mw

R.D.