3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 1:32
No menu items!

Cutremur de 7,2 grade în Filipine. Cel puţin 73 de oameni și-au pierdut viața – UPDATE

spot_img

Cutremur de 7,2 grade în Filipine. Cel puţin 20 de oameni și-au pierdut viața

UPDATE

 Cel puțin 73 de persoane și-au pierdut viața în urma  cutremurului  de 7,2, care a zdruncinat marți dimineață centrul Filipinelor, unde se află principalele regiuni turistice ale arhipelagului, relatează AFP. Un bilanț anterior indica cel puțin 20 de morți.

Cel puțin 57 de persoane au murit în insula Bohol, în apropierea epicentrului seismului, iar alte 16  în insulele vecine Cebu și Siquijor, potrivit poliției. Numărul persoanelor rănite s-ar ridica la peste 160.

 

Un seism puternic cu magnitudinea de 7,2 s-a produs marţi în Filipine, în apropiere de regiunea turistică Cebu, potrivit Institutului de geofizică din Statele Unite (USGS).

Cel puţin 20 de persoane și-au pierdut viața, mai multe au fost rănite și numeroase clădiri au fost avariate ori distruse.

Seismul a avut loc în cursul dimineţii (03:12, ora României) la cinci kilometri de Balilihan, un oraş cu aproximativ 20.000 de locuitori, pe insula Bohol, la o adâncime de 56 de kilometri, şi la 60 de kilometri de regiunea Cebu, zonă turistică.

Cutremurul a fost urmat de două replici, de magnitudine 5,4 şi 5,3.

Centrul de alertă de tsunami din Pacific nu a emis o alertă.

C.A.