3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:39
No menu items!

CUTREMUR de 5,4 grade pe Richter în China. Cel puţin zece răniţi

spot_img

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă în sud-vestul Chinei, potrivit Institutului american de geofizică USGS, şi s-a soldat cu rănirea a cel puţin zece persoane, dintre care două au fost rănite grav, au anunţat autorităţile chineze.

Câteva case s-au surpat, iar unele axe rutiere au fost blocate de roci surpate în regiunea Yongshan, în provincia Yunnan, au precizat oficiali locali pe un site şi un cont de microblogging oficiale.

Seismul a avut loc la ora locală 6.40 (1.40 – ora României) în această regiune în care se află un important baraj hidroenergetic, Xiluodu, unul dintre cele mai înalte din lume. Barajul a continuat să funcţioneze normal după cutremur, a declarat Li Fei, un purtător de cuvânt al serviciilor provinciale de sesimologie, citat de agenţia de presă China Nouă.

“Am simţit cutremurul, dar acesta nu a durat mult”, a declarat un locuitor citat de presa locală.

Magnitudinea seismului a fost evaluată la 5,3 grade pe scara Richter de Agenţia chineză de seismologie.

Regiunile muntoase din sud-vestul Chinei şi mai ales regiunile de frontieră dintre provinciile Yunnan şi Sichuan sunt afectate frecvent de cutremure.

Sichuan – una dintre provinciile cele mai intens populate din China, cu aproximativ 80 de milioane de locuitori – a fost îndoliată, în mai 2008, după un cutremur devastator, soldat cu 87.000 de morţi şi dispăruţi.

R.D.