4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:39
No menu items!

Cutremur cu magnitudinea de 7,8 în Chile. Alertă de TSUNAMI în Chile şi în sudul Peru

spot_img

cutremur chile

Un puternic cutremur de magnitudine 7,8 a lovit nordul Chile miercuri seară, a anunțat Institutul de geofizică al Statelor Unite USGS, citat de Reuters.

 O nouă alertă de tsunami a fost generată, la 24 de ore după ce a avut loc un prim seism cu magnitudinea de 8,2, au anunţat autorităţile. Marina de război peruană a lansat o alertă de tsunami în sudul Peru.

“Seismul înregistrat la Iquique, în Chile, a activat o alertă de tsunami din Atico (provincia Arequipa) până în Tacna (frontiera cu Chile)”, a anunţat un comunicat al Marinei din Peru, care recomandă “îndepărtarea de zonele de coastă”.

Seismul a fost localizat la 19 km sud de portul Iquique, la o adâncime de 20 km, potrivit USGS. Potrivit Serviciului de Seismologie al Universității din Santiago de Chile, seismul s-a produs la 22.58 ora locală miercuri (2.58 GMT joi).

Populaţia din localităţile de coastă ale ţării a fost evacuată, în special la Arica, Iquique şi Antofagasta, zonele cele mai afectate de cutremurul cu magnitudinea de 8,2 produs cu o zi înainte şi soldat cu şase morţi.

Deocamdată autorităţile chiliene nu au semnalat nicio victimă sau pagube materiale produse în urma noului cutremur.

C.A.