1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 10:33
No menu items!

Cuscrul șefului DNA, Crin Bologa, condamnat la închisoare

spot_img

Primarul din Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, cuscrul lui Crin Bologa, a fost condamnat astăzi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Prim-edilul a fost însă achitat pentru celelalte capete de acuzare, printre care şi fals în acte, informează în exclusivitate sportulsalajan.ro.

Magistraţii Tribunalului Maramureş s-au pronunţat în urmă cu scurt timp în cazul primarului din Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş.

Trei ani de închisoare cu suspendare a primit acesta pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. El a fost însă achitat pentru celelalte capete de acuzare, printre care şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

“Condamnă pe inculpatul ŢURCAŞ SEPTIMIU CĂTĂLIN pentru săvârşirea infracţiunii de: – abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 C. pen. (pct. II din rechizitoriu) la pedeapsa de 3 ani închisoare. În temeiul art. 86 indice 1, 86 indice 2 Cod penal 1969, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani şi atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 86 indice 4 Cod penal 1969”, se arată în minuta Tribunalului Maramureş.