Curtea Supremă: procurorul Angela Nicolae și fiul ei rămân în arest

Nicolae Angela 2_SZ

Procurorul Angela Nicolae şi fiul acesteia, Daniel, rămân în arest, în dosarul de evaziune fiscală de peste 70 de milioane de euro, în care este acuzat, printre alții, și senatorul Niculae Bădălău, au hotărât definitiv, miercuri, magistrații Curții Supreme.

Completul de cinci judecători al Curții Supreme a menţinut, astfel, decizia primei instanţe, care a decis, pe 29 octombrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor doi. Prezentă, miercuri, în sala de judecată, Angela Nicolae a declarat că este nevinovată.

“Îi asigur pe foştii mei şefi şi pe toţi prietenii mei că nu sunt vinovată de aceste infracţiuni”, a spus fostul procuror șef al Parchetului General, suspendat din funcție după reținerea sa de către procurorii DNA.

Avocatul Angelei Nicolae a cerut instanţei ca şedinţa să fie secretă, cerere care a fost admisă de Completul de cinci judecători.

“Problemele personale, familiale, sunt realmente tragice. (…) Sunt tragice, datorită faptului că este o femeie care a trebuit să înfrunte nişte lucruri deosebite, legate de statutul ei de om şi, în al doilea rând, legate de cei doi copii ai dânsei. Nu pot să dezvălui anumite lucruri şi de aceea am solicitat şedinţă secretă”, a spus Ion Cazacu, avocatul Angelei Nicolae.

Până în acest moment, în dosarul evaziunii de peste 70 de milioane de euro au fost arestate preventiv 17 persoane.

R.D.

NICIUN COMENTARIU