17.7 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 1:30
No menu items!

Curtea de Conturi a constatat nereguli la CNADNR

spot_img

 

Curtea de Conturi a constatat nereguli la CNADNR
foto: evz.ro

Potrivit unui raport de audit efectuat de inspectorii Curţii de Conturi, care au verificat Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) în perioada 2008-2012, au fost constatate investiţii inutile, interese politice, management defectuos.

 Unul dintre aspectele aspru criticate în raportul Curții de Conturi îl reprezintă activitatea de prevenire a înzăpezirii și activitățile de deszăpezire, raportul subliniind că majoritatea neregulilor au fost generate “de un management defectuos la nivelul central al companiei și al structurilor teritoriale”.

Un exemplu de management defectuos pe care raportul îl reliefează este reprezentat de modernizarea drumului “Transalpina”, cu suma de peste 370 de milioane de euro, proces considerat neprioritar și coordonat deficitar, având în vedere că la sfârșitul anului 2011 circa 98% din drumurile naționale “aveau durata depășită”.

Totodată, inspectorii Curții de Conturi au constat că peste 66 de milioane de lei au fost pierduți în instanță prin necontestarea deciziilor.

C.I.