15.8 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 1:00

Curtea de Apel: Realitatea TV se întoarce la Elan Schwartzenberg. Cozmin Gușă: “Decizia este departe de a fi definitivă” UPDATE

Realitatea TV se întoarce la Elan Schwartzenberg

Cozmin Gușă a pierdut în instanță mărcile Realitatea TV, realitatea.net și Realitatea FM. Magistrații Curții de Apel București au decis luni că cele trei mărci deținute de Realitatea Media vor fi preluate de E – Boutique Kft. și Win Win Business Lobby Company, controlate de omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Decizia de luni a instanţei este irevocabilă.

Minuta Curții de Apel București: “Admite recursurile. Modifică în tot sentinţa atacată, în sensul că: Admite contestaţiile formulate de E-Boutique Kft. şi de Win Win Business & Lobby Company Limited împotriva măsurilor luate de administratorul judiciar prin Decizia nr. 5285/23.05.2012. Desfiinţează măsurile administratorului judiciar privind anularea procesului verbal de licitaţie nr. 3144/17.04.2012 şi a contractului
de cesiune de mărci încheiat la 18.04.2012, precum şi repunerea părţilor în situaţia anterioară. Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate de S.C. PSV Company S.A. şi de S.C. Strategies – Research – Investments S.R.L. Irevocabilă”.

Decizia este departe de a fi definitivă în acest proces si verdictul final va fi în mod sigur în favoarea noastră, pentru că reclamanții nu au calitate procedurală și mă refer aici la E – Boutique. Operațiunea financiară prin care Win Win a încercat să preia brandul Realitatea este una frauduloasă, neacceptată de către creditori. În consecință judecările ulterioare ale cazului vor consemna această inadvertență expresă.

Cozmin Gușă,

acționarul majoritar al Realitatea Media

Mărcile deținute de Realitatea Media au fost vândute în vara anului trecut, pentru 1,1 milioane de euro. Cumpărătorul a fost firma britanică, Win Win Business Lobby Company, dar aceasta a primit banii înapoi de la Rovigo, lichidatorul Realitatea Media, companie aflată în insolvenţă. Printre mărcile Realitatea Media se numără: Realitatea TV, Realitatea.net şi Realitatea FM. Tranzacţia prin care mărcile au fost vândute a fost contestată în instanţă de mai multi creditori ai Realitatea Media.

În iulie 2012, E Boutique KFT (unul dintre principalii creditori ai Realitatea Media, după ce a achiziționat o creanță de 25 de milioane de euro de la Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited –  deținută la acea dată de copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu și administrată de Elan Schwartzenberg) şi Win Win Business & Lobby Company Limited au contestat la Tribunalul Bucureşti decizia administratorului judiciar prin care s-a dispus anularea procesului verbal de licitaţie numărul 3144/17.04.2012 şi a contractului de cesiune de mărci încheiat pe 18 aprilie 2012 precum şi repunerea părţilor în situația anterioară. În noiembrie 2012, Tribunalul a respins contestaţia. E Boutique KFT şi Win Win Business & Lobby Company Limited au contestat cu recurs decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

Sursa Zilei arăta pe 10 mai că, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Cozmin Gușă a devenit oficial acționar majoritar al Realitatea Media pe 8 martie, când societatea Strategies Research Investments SRL – pe care o controlează în parteneriat cu Maricel Păcuraru – a preluat pachetul majoritar de acțiuni (86,51%) al Realitatea Media, înlocuind practic în acționariat off-shore-ul Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited deținut de copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Acționari minoritari ai Realitatea Media au rămas Sindicatul National “Petrom – Energie” (5,42%), PSV Company (7,55%) și Global Video Media (0,5%).

Raluca Dan