22.6 C
București
joi, 30 mai 2024 - 22:08
No menu items!

Curtea de Apel: DNA îl anchetează pe Blejnar pe simple speculații. DOCUMENT

spot_img

CITEȘTE AICI DECIZIA INSTANȚEI

Magistrații Curții de Apel București consideră că acuzațiile aduse de procurori lui Sorin Blejnar se bazează doar pe „speculații, bănuieli”. Aceasta este formularea judecătorilor în în decizia din 9 octombrie prin care i-au ridicat fostului președinte ANAF interdicția de a părăsi țara impusă de procurorii DNA în cel de-al doilea dosar în care Sorin Blejnar este pus sub acuzare.

„La acest moment, redarea convorbirii unor terţe persoane cu privire la preocuparea acestora de a fi menţinut în funcţie Blejnar Sorin, urmate de întâlniri dintre învinuit şi persoane cu atribuţii de conducere în cadrul A.N.A.F., nu pot constitui decât simple bănuieli, speculaţii asupra naturii interesului menţinerii în funcţie a învinuitului. Aceasta, cu atât mai mult cu cât conţinutul convorbirilor telefonice nu face nicio referire la vreo activitate infracţională desfăşurată de învinuit”, se arată în motivarea decizie.

Procurorii DNA au făcut recurs iar decizia finală va aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție care a fixat termen pentru 26 octombrie în vederea soluționării contestației procurorilor, potrivit money.ro.