2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 8:09
No menu items!

Curtea de Apel decide peste o săptămână dacă CNADNR îi va plăti un milion de euro tinerei care şi-a pierdut mâna într-un accident

spot_img

curtea de apel

O tânără care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier şi care a obţinut, la Tribunalul Bucureşti, daune morale de la CNADNR de un milion de euro, aşteaptă sentinţa Curţii de Apel, unde compania a contestat decizia, instanţa urmând să se pronunţe în 20 noiembrie.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov în aprilie 2012, la Tribunalul Bucureşti, după ce şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006.

Instanţa a admis cererea tinerei, în aprilie 2013, şi a obligat CNADNR să îi plătească daune morale de un milion de euro, echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii.

CNADNR solicitase judecătorilor respingerea cererii pe motiv că s-a prescris dreptul la acţiune. Instanţa a respins însă cererea CNADNR pe motiv că este neîntemeiată şi i-a dat câştig de cauză tinerei.

Decizia a fost contestată cu apel de CNADNR la 11 octombrie.

Curtea de Apel Bucureşti a rămas miercuri în pronunţare în acest caz şi a stabilit să dea verdictul peste o săptămână, astfel încât atât CNADNR cât şi avocaţii tinerei să poată depune concluzii scrise.

Decizia ce va fi pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti nu este una definitivă, aceasta putând fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursa Zilei dezvăluia pe 26 octombrie a.c. că accidentul în urma căruia Georgiana Elena Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Aceasta a fost dusă atunci la spital, unde i-a fost amputat braţul drept.

Lucian Mera