19.5 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 1:32
No menu items!

Curtea de Apel București desființează un dosar DNA, pentru că fapta nu există. Fost șef al Poliției de Frontieră Giurgiu, achitat

spot_img

Un fost șef al Poliției de Frontieră Giurgiu a fost achitat după ce magistrații Curții de Apel București au stabilit că fapta de care acesta fusese acuzat de procurorii DNA, nu există. Ionuț Ifrim, fost şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, fusese trimis în judecată pentru că ar fi obligat o persoană să-i dea 60.000 de dolari pentru a o lăsa să treacă graniţa.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus definitiv achitarea lui Ionuț Ifrim, deși în primă instanță, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la şase ani şi patru luni închisoare cu executare. Motivul pentru achitare invocat de judecătorii de la CAB este că fapta nu există (şantaj) sau fapta nu este prevăzută de legea penală (cumpărare de influenţă).

Tânărul avocat de penal Cosmin Stoica a reușit să demonstreze că fostul polițist fusese acuzat pe nedrept.

Conform DNA, în data de 28 aprilie 2017, în condiţiile în care legislaţia românească nu îi obligă pe cei care traversează graniţele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, Ionuţ Ifrim, în calitate de şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, ar fi constrâns o persoană (martor în cauză) să îi dea 60.000 de dolari din cei 135.000 dolari pe care îi avea asupra ei şi pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

Procurorii notează că Ifrim ar fi luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, ameninţând, totodată, persoana respectivă că îi va face dosar penal şi că nu o va lăsa să treacă frontiera.

M. Nedelcu