3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 7:13
No menu items!

Curtea de Apel București: atacatorul din Militari și-a mai agresat victimele

spot_img

Chirita Mihai_SZ

Mihai Chiriță, bărbatul care a împușcat trei persoane cu un pistol cu bile de cauciuc, în fața unui supermarket din Militari, avea antecedente în comiterea unor acte de violență. În plus, le cunoștea pe victimele sale, una dintre acestea fiind agresată de familia lui și anterior atacului armat, arată magistrații Curții de Apel București în motivarea deciziei de a-l trimite după gratii pe Chiriță pentru 29 de zile.

Reținut duminică, Mihai Chiriță este acuzat de procurori de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă neletală şi vătămare corporală gravă. De asemenea, tatăl acestuia, Toma Chiriță, și surorile lui Mihai – Florentina și Mariana Cristina Chiriță – au fost arestați preventiv de judecătorii Curții de Apel București. Cei trei sunt acuzați de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit anchetatorilor, cele trei victime, o tânără și trei bărbați, au început să se certe cu surorile Chiriță în timp ce se aflau la coadă în supermarket și au continuat apoi discuția în contradictoriu la ieșirea din magazin, când Mihai Chiriță a scos un pistol cu bile și a început să tragă.

Tânăra împușcată în ochi și un bărbat împușcat în gât au fost transportați la Spitalul Universitar, iar a treia victimă – un bărbat rănit în abdomen – a fost transportată la Spitalul Elias.

Familia Chiriță este cunoscută drept una violentă, care a creat numeroase probleme comunității. În plus, una dintre cele trei victime a declarat în fața anchetatorilor că a mai fost agresată fizic de către aceasta.

Daniela Marinescu