4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:57
No menu items!

Curtea Constituțională: Maidanezii pot fi eutanasiați

spot_img

foto: ziuaveche.ro

Legea privind câinii fără stăpân, în baza căreia maidanezii pot fi eutanasiați în termen de 14 zile lucrătoare dacă nu sunt adoptați sau revendicați și dacă edilii nu blochează eutanasierea, a fost declarată constituțională, miercuri, de judecătorii Curții Constituționale a României (CCR).

Prin urmare, actul normativ adoptat pe 10 septembrie de Camera Deputaților va fi promulgat de președintele Traian Băsescu.

Decizia Curții Constituționale este contestată de mai multe organizații nonguvernamentale care susțin sterilizarea, ca unică soluție pentru ca maidanezii să dispară de pe străzile marilor orașe. Hotărârea de eutanasiere a câinilor fără stăpâ – luată rapid de parlamentari după ce Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani, a fost omorât de câini în apropierea Parcului Tei din Sectorul 2 al Capitalei – a stârnit  de altfel, dezbateri aprinse și la nivel internațional. Pe 13 septembrie, Brigitte Bardot şi Pamela Anderson i-au cerut preşedintelui Consiliului European să intervină pe tema “genocidului împotriva animalelor, fără precedent, care se anunţă în România, un stat membru UE”.

Andrei Tudor