9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 0:24

Curtea Constituțională: Legea retrocedărilor este constituțională

spot_img

Curtea Constituțională: Legea retrocedărilor este constituțională
foto: arq.ro

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis vineri că legea privind restituirea proprietăţilor este constituţională, după ce judecătorii au respins contestația PDL.

“În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, în raport de criticile formulate. Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de plenul CCR va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României”, se arată într-un comunicat al CCR.

Legea privind restituirea proprietăţilor pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament urmează să fie promulgată de către preşedintele Traian Băsescu.

PDL a atacat în 22 aprilie la Curtea Constituţională această lege, invocând motive de neconstituţionalitate atât procedurale, cât şi de fond.

Lucian Mera