luni, 25 ianuarie 2021 - 4:18

Cursurile se vor relua joi în Capitală. Părinții și profesorii contestă decizia Inspectoratului Școlar UPDATE

Italia anunță măsuri împotriva Pfizer și AstraZeneca din cauza întârzierilor la livrarea vaccinurilor

Italia va lua măsuri legale împotriva companiilor Pfizer şi AstraZeneca din cauza întârzierilor în livrarea de vaccinuri anti-Covid. Anunțul a fost făcut duminică de...

Redeschiderea școlilor, sub semnul întrebării. Personalul din grădinițe are prioritate la vaccinare

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu a vorbit, duminică seară, despre redeschiderea școlilor. El a explicat că decizia finală va fi luată, pe 2 februarie, împreună...

Se întorc ninsorile. Cod portocaliu de viscol până luni dimineață

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de viscol în zonele înalte din Carpații Meridionali.  Codul portocaliu de viscol intră în vigoare...

Anchetă epidemiologică extinsă în cazul focarului de la școala din Capitală. Încă 11 probe au fost recoltate

Direcția de Sănătate Publică București a anunțat, duminică, că a decis să extindă ancheta epidemiologică în cazul focarului de la Școala Gimnazială nr. 28,...

iarna_elevi

  • UPDATE

Și cadrele didactice consideră aberantă decizia Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), cu atât mai mult cu cât mare parte dintre unitățile de învățământ preșcolar din București sunt situate pe străzi laterale bulevardelor principale, complet blocate de nămeți.

Învățătorii și profesorii consideră că situația școlară a elevilor pentru semestrul I poate fi încheiată și în lipsa copiilor de la școală.

În opinia reprezentanților cadrelor didactice, ISMB ar trebui să ia decizii în favoarea copiilor și să evite să-i pună în pericol pe cei mici.

  • UPDATE

Decizia Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) de a redeschide școlile din Capitală este contestată de părinți, cu atât mai mult cu cât mulți elevi ar trebui să ajungă, joi dimineață, din județul Ilfov la școli din Capitală.

Reprezentanții părinților susțin că decizia ISMB este cu atât mai demnă de contestat cu cât luni și marți școlile au fost închise, deși vremea a fost mult mai prietenoasă.

În plus, în condițiile în care, potrivit meteorologilor, Capitala se află sub Cod portocaliu de viscol inclusiv, în noaptea de luni spre marți, este greu de crezut că autoritățile locale vor putea dezsăpezi căile de acces către școli, dacă, după viscolul de duminică, nu au reușit să dacă acest lucru, deși au avut la dispoziție două zile, nu doar câteva ore cât au la dispoziție acum.

Cursurile se vor relua joi în Capitală, a informat miercuri Inspectoratul Școlar al Municipiului București prin intermediul unui comunicat de presă.

“Având în vedere evoluția condițiilor meteorologice, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis reluarea cursurilor (învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal) în municipiul București, începând cu ziua de joi, 30 ianuarie”, susține sursa citată.

Aceasta este ultima săptămână de şcoală din semestrul I, vacanţa intersemestrială fiind programată de sâmbătă 1 februarie până duminică 9 februarie.

Şcolile şi grădiniţele din Capitală au fost închise luni, marţi şi miercuri, din cauza vremii nefavorabile.

Școlile din Prahova, închise şi joi

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Prahova vor fi închise şi joi, măsura fiind luată în condiţiile în care mai multe drumuri judeţene circulaţia se desfăşoară cu dificultate, iar mii de consumatori nu sunt alimentaţi cu energie electrică.

Unităţile de învăţământ din judeţul Prahova vor fi închise, joi, pentru a patra zi consecutiv, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, miercuri după-amiază 5.082 de familii din Comarnic, Breaza, Şotrile, Valea Doftanei, Cornu, Poiana Câmpina şi Brebu nu au energie electrică din cauza avariilor produse pe reţeaua de alimentare a Electrica Muntenia Nord.

De asemenea, Drumul Naţional 1 D, care face legătura cu judeţul Ialomiţa, este în continuare închis, accesul pe acest tronson fiind permis doar riveranilor, iar pe mai multe drumuri judeţene circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza viscolului. Drumurile judeţene cu circulaţie îngreunată sunt DJ100C Mizil – Fulga – Sălciile; DJ102D Mizil – Baba Ana – Grădiştea – Sălciile; DJ102N între DN1B – Colceag – DN1D şi DN1B – Ceptura; DJ149 Fântânele – Conduratu; DJ 100H – Mizil – Gura Vadului – Jugureni; DJ102R Gura Vadului – Călugăreni; DJ102H Mizil – Baba Ana – Amaru.

Autostrada A 3 Bucureşti – Ploieşti este, de asemenea, închisă.

Şcolile din Ialomiţa şi Călăraşi rămân închise şi joi

Cursurile în unităţile de învăţământ din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi rămân suspendate, joi, din cauza ninsorilor şi a viscolului.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, Ileana Condruț, toate unităţile de învăţământ preuniversitar din acest judeţ rămân închise şi joi.

Vor funcţiona, la solicitarea părinţilor, doar grădiniţele cu program prelungit, la fel ca şi zilele trecute, a precizat şefa ISJ Ialomiţa.

Potrivit acesteia, autorităţile au luat decizia ca, pe plan local, grădiniţele cu program prelungit să fie deschise la solicitarea părinţilor care nu au cu cine să-și lase copiii. Miercuri, o grădiniţă a funcţionat, iar pentru joi părinţii de la o altă grădiniţă au anunţat că ar dori să îşi ducă la grădiniţă copiii.

În judeţul Ialomiţa, autorităţile au închis, miercuri după-amiază, toate drumurile naţionale şi judeţene, în condiţiile în care judeţul se află sub avertizare Cod roşu de ninsori miercuri, începând cu ora 15.00.

Şi în judeţul Călăraşi toate şcolile şi grădiniţele rămân închise joi.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Vrancea, Galaţi şi, parţial, Argeş şi Dâmboviţa sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare Cod portocaliu de viscol. De asemenea, judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea au fost avertizate cu Cod roşu de viscol, miercuri, între orele 15.00 şi 22.00.

A.V.

RĂZBOIUL DIN POLIȚIA CAPITALEI. Șeful Poliției din Centrul Vechi: Au greșit să plătească! Dar care a fost temeiul legal al filajului?

Comisarul Cristian Ghica, șeful Secției de poliție din Centrul Vechi, susține că este o greșeală faptul că patru procurori și Radu Gavriș, adjunctul șefului...

Proteste la Guvern și Președinție, de Ziua Micii Uniri. Se cer salarii si pensii mai mari

Sindicalişti din diferite sectoare de activitate şi pensionari civili şi militari protestează, duminică, de Ziua Micii Uniri, faţă de deciziile luate de autorităţi în...

AstraZeneca reduce la mai puțin de jumătate livrările de vaccin către UE. Care vor fi consecințele pentru România

După ce Pfizer şi-a redus livrările de vaccin către UE săptămâna trecută, acum a venit rândul AstraZeneca. Compania farmaceutică a anunţat că nu va...

Bucureșteanul depistat cu noua tulpină de coronavirus a infectat încă 9 persoane. Focarul, la o școală din Capitală

Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă seara, că 9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri...

Vaccinul anti-COVID are o singură contraindicație categorică. Ce spun specialiștii

Medicul Virgil Musta susține că vaccinul împotriva Covid-19 poate fi făcut de majoritatea persoanelor, dar serul nu este recomandat persoanelor cu reacţie alergică severă...