12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 15:00

Cursele aeriene au întârzieri la decolare, din cauza vremii

spot_img

Mai multe aeronave de pe Aeroportul Henri Coandă au, marţi, întârzieri la decolare de aproximativ 45 de minute, din cauza operaţiunilor de degivrare

aeroport-zapada

Nicio cursă nu a fost însă anulată din cauza vremii, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, pistele, platformele şi căile de rulare fiind deschise şi operaţionale.

Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza vremii, dar zborurile pot avea întârzieri de aproximativ 45 de minute la decolare, iar în unele cazuri chiar şi de o oră, din cauza operaţiunilor de degivrare.

Pe aeroporturile din Bucureşti se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene.

comunicatul CNAB

Bucureştiul şi judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt până marţi, la ora 22.00.