2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 13:29
No menu items!

Curse de mașini pe Transfăgărășan, în august 2014

spot_img

transfagarasan

Organizatorii Raliului Sibiului au anunțat că un eveniment dedicat sporturilor cu motor va avea loc pe Transfăgărășan în perioada 14-17 august 2014.

Astfel, cea mai celebră șosea din România îi va putea atrage pe fanii curselor din toată lumea, în condițiile în care Raliul Sibiului se va desfășura în intervalul 27 februarie-1 martie, iar, în timpul iernii, traseul este inaccesibil publicului.

”Sibiu este un oras cu tradiție și aici s-au desfășurat și se mai desfășoară competiții importante la nivel internațional și cred că Transfăgărașanul reprezintă o atracție incredibilă pentru cei din fenomen. Am început deja pregătirile și sperăm să atragem nume importante din această lume încă de la prima editie a Sibiu – Transfăgărășan Motorsport Festival”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Cartierul general al evenimentului va fi în Piața Mare și Piața Mică din Sibiu, unde vor fi expuse toate mașinile și motocicletele participante pe parcursul celor patru zile ale evenimentului. Apoi, sunt programate o paradă prin oraș și curse pe mai multe trasee, inclusiv Transfăgărășan și Păltiniș.

Oganizatorii afirmă că festivalul este deschis mașinilor clasice, motocicletelor, conceptelor auto, modelelor de curse și piloților.

Realizatorii emisiunii auto Top Gear, produsă de BBC, au afirmat despre Transfăgărășan că ”este cea mai bună șosea din lume”.

Vlad Bârleanu