3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:04
No menu items!

Cursa MH17 zbura cu 1.000 de metri mai jos decât era prevăzut

spot_img

În afară de această schimbare de altitudine, planul de zbor al MH17 nu a fost modificat

malaysia-plane

Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, prăbuşit la mijlocul lunii iulie în estul Ucrainei, zbura la o altitudine cu 1.000 de metri mai mică decât era prevăzut în planul de zbor, a anunţat vineri ministrul olandez de Externe, citat de AFP.

Cursa MH17 trebuia, potrivit planului său de zbor, să zboare la înălţimea de 11.000 de metri, însă a primit din partea autorităţilor ucrainene ordinul de a zbura la altitudinea de 10.000 de metri“, a afirmat ministrul Frans Timmermans.

Acestă schimbare poate fi explicată prin motive operaţionale, care aveau scopul de a garanta o distanţă suficientă între cursa MH17 şi un alt aparat care zbura la 11 kilometri înălţime“, a adăugat el.

În afară de această schimbare de altitudine, planul de zbor al MH17 nu a fost modificat, a dat asigurări ministrul olandez.

Potrivit agenţiei olandeze ANP, acest plan de zbor fusese aprobat de Eurocontrol, înălţimea minimă pentru zbor în regiune fiind de 9,7 kilometri.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborât cel mai probabil de o rachetă, pe 17 iulie, în timp ce survola estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 de cetățeni olandezi.

D.M.