13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:33
No menu items!

FOTO. Cuplul prezidențial, ironizat la TV pentru vizita în Kenya. Bogdan Chirieac: Africa se cutremură

spot_img

Președintele Klaus Iohannis face, în perioada 14-23 noiembrie, o serie de vizite în Africa: vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania și Republica Cabo Verde şi vizită oficială în Republica Senegal.

Klaus Iohannis a ajuns astfel luni seara în Kenya. Oficialii guvernamentali kenyeni au publicat pe rețelele sociale mai multe imagini de la sosirea lui Iohannis alături de soția sa, Carmen.

Realizatorul TV Mircea Badea a avut o criză de râs în direct la Antena 3 CNN atunci când a văzut fotografiile cu cuplul prezidențial în Kenya, scrie DCNews. Ce i-a atras atenția jurnalistului au fost sandalele purtate de Prima Doamnă, dar și unele fotografii făcute în ploaie, în care doi membri ai delegației din Kenya le țineau umbrelele președintelui României și lui Carmen Iohannis.

În platou s-a discutat și despre faptul că președintele României a fost primit în Kenya doar de un maior.

Ulterior, a fost contactat și analistul politic Bogdan Chirieac pentru a comenta aceste imagini.

„Este o vizită istorică dacă mă întrebați pe mine. Adică o asemenea criză de râs nu provoacă orice vizită prezidențială. Uite că acesta ar fi un beneficiu direct. Simt multă invidie din partea domnului Badea pentru această vizită care este o nouă solie de pace pe pământ african a domnului președinte Iohannis și va avea la fel de mult succes precum vizita în America de Sud, precum vizita în Japonia, în Coreea. Deci mult succes va avea, ca și alte vizite ale domniei sale, dar e bine că se duce acolo, dezvoltă turismul. L-am auzit și pe domnu Ciuvică, dar mă mir de domnul Ciuvică că domnul Iohannis era domnul dânsului”, a spus Bogdan Chirieac, ironic.

„Doar ce am zis că doar Iohannis și regina Angliei ce au fost în Kenya. Alții mai fraieri nu au ajuns”, a intervenit și Mugur Ciuvică.

„Nu au ajuns. Păcat că nu e liber locul de rege al Angliei. Când săvârșea mandatul se ducea domnul Iohannis acolo. E un lucru foarte bun și eu ca domnul Ciuvică, apreciez lucrul acesta, să știți. Ca și toți românii, nu? Ne bucurăm. Președintele face economie”, a continuat Bogdan Chirieac, pe același ton ironic.

Bogdan Chirieac: Africa se cutremură după vizita președintelui Iohannis

„Voiam să spun și că dânsul a plecat în Africa, nu a mai luat avionul cu piscina, a luat avionul cu un duș. Avionul are doar un duș acum, ceea ce înseamnă că a costat mult mai puțin, avionul, nu dușul, un fapt pozitiv aș zice”, a mai spus analistul politic.

Ulterior, fiind întrebat de Mihai Gâdea care este așteptarea din punct de vedere diplomatic de la această vizită a președintelui, Bogdan Chirieac a spus: „Fără îndoială Africa se cutremură după vizita președintelui Iohannis. Chinezii sunt puși pe fugă, rușii nici nu mai vin, iar europenii se dau un pas înapoi, doi, trei, pentru a face loc României, deci efectul va fi devastator, să știți”.

                                                                                                        Adina Bucur Silav