-0.5 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 11:29
No menu items!

Cupa Davis: Horia Tecău și Marius Copil au câștigat duelul cu Peru

spot_img

România a învins naționala statului Peru, scor 4-0, în confruntarea din semifinalele World Grpup I din Cupa Davis. Horia Tecău și Marius Copil au adus punctul decisiv, de 3-0, impunându-se în fața perechii formate din Conner Huertas del Pino și Sergio Galdos, scor 4-6, 6-3, 6-3, astfel că echipa noastră avansează în play-off-ul premergător turneului final din 2022.

Perechea Marius Copil/Horia Tecău a trecut de dublul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-2. Meciul a durat o oră și 45 de minute.
 
A fost ultimul meci din cariera profesionistă pentru Horia Tecău, sportiv care și-a anunțat recent retragerea.
“Simt că am crescut într-o familie de la care am învățat și care m-a crescut de la 17 ani, de când am venit prima dată la Cupa Davis.
 
Mereu am încercat să ajung titular, să aduc puncte României, dar mai mult decât atât, să reprezint România. Pot spune, după o carieră lungă, că sunt împlinit că am realizat acest lucru.
 
Vă mulțumesc încă o dată, mă voi opri până nu mă emoționez prea tare, și în aceasta campanie de Cupa Davis mergem înainte și se pare că vă mai fi încă un meci” a declarat Horia Tecău.