19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:20
No menu items!

Cunoscutul epigramist Ion Grosu, ucis de caniculă

spot_img

Cunoscutul epigramist Ion Grosu a făcut infarct pe stradă din cauza căldurii şi a murit

ambulanta

Cunoscutul epigramist gălăţean Ion Grosu, în vârstă de 75 de ani, a murit după ce a făcut infarct, din cauza căldurii, în faţa unui complex comercial din Galaţi. Medicii de la SMURD au încercat să-l resusciteze câteva zeci de minute, însă fără rezultat.

Medicii care au intervenit susţin că Ion Grosu a încetat din viaţă luni după-amiază, cel mai probabil ca urmare a unui infarct pe care l-a suferit pe fondul temperaturilor ridicate care se înregistrau la acea oră.

Corpul său a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, urmând să fie stabilită cauza care a dus la decesul bărbatului.

Ion Grosu era cunoscut ca epigramist şi poet. El a făcut parte din Societatea Scriitorilor „Costache Negri” şi era membru al Uniunii Epigramiştilor din România şi al Cenaclului Umoriştilor Verva”.

De-a lungul vieţii sale, Ion Grosu a a publicat şase volume de epigrame şi poezii.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi au precizat că în judeţul Galaţi şase persoane şi-au pierdut viaţa pe fondul temperaturilor ridicate din ultimele zile. În acelaşi timp, numărul apelurilor făcute către ambulanţă a crescut în această perioadă cu aproximativ 50 la sută.

Este vorba despre şase cazuri de persoane care sufereau de afecţiuni şi care au decompensat pe fondul temperaturilor ridicate, ducând la deces. Am fost solicitaţi să intervenim pentru persoane cardiace sau care manifestau simptome de lipotimie severă. Per total, dacă e să includem şi transporturile pe care le-am făcut pe fondul defectării computerului tomograf de la Spitalul de Urgenţă, putem spune că am înregistrat o creştere cu 50 la sută a numărului de intervenţii”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

D.M.