17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 21:09
No menu items!

Cumnatul lui Victor Ponta, acuzat că a deturnat fonduri europene

spot_img

Procurorii  DNA au făcut, marți, percheziții la firma înființată de mama premierului, la care este administrator cumnatul acestuia, Iulian Herțanu

DNA_Sediu_SZ (4)

DNA a stabilit că Iulian Herțanu, administratorul Grossman Engineering Group și angajat al unei firme de construcți de drumuri, CVR Asfalt Construct, împreună cu Vladimir Ciorbă, administratorul ultimei firmei menționate și Mihail Coman, administratorul unei societăți din Ploiești, dar care este și consilierul directorului general al Hidro Prahova SA și-au băgat în buzunarele lor bani din fonduri europene.

Practic, asocierea formată din firmele celor trei a câștigat, în 2012, un contract de extindere a rețelelor de canalizare din orașul Comarnic, finanțat în mare parte din fonduri europene. Asocierea firmei cumnatului lui Victor Ponta, Grossman Engineering Group, Euro Construct și Hidro Prahova a câștigat fraudulos, spun procurorii, acest contract.

Cei trei și-au însuşit sume importante de bani, prin  schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanţare europeană, şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

surse judiciare

Anchetatorii au mai stabilit că la grupul infracţional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al al S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L. începând cu data de 25.04.2014, și Liviu Munteanu. Prejudiciul, spun procurorii, este de 7.800.000 de lei di fonduri europene și 2.500.000 de lei din evaziunea fiscală rezultată.

M.N.