7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 5:52
No menu items!

Cumnata președintelui, Doinița Băsescu, audiată ca martor la parchet

spot_img

Doinița Băsescu a fost citată ca martor în dosarul în care Sandu Anghel, zis Bercea Mondial acuză doi procurori că au încercat să mușamalizeze o cauză

Doinita Basescu_SZ 2

Doina Băsescu, cumnata preşedintelui României, a fost chemată la audieri la Parchet într-o cauză în care Bercea Mondial acuză doi procurori din Constanţa că au încercat să muşamalizeze un presupus trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu, prin flagrantul organizat împotriva unor membri ai familiei sale.

Doiniţa Băsescu este aşteptată să dea o declaraţie ca martor.

Procurorii DNA Constanţa i-au trimis în judecată pe Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, arestat preventiv, pentru şantaj, iar pe soţia lui şi fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, dar și pe Ion Grinica Anghel, fiul minor în vârstă de 17 ani al Izaurei Anghel, pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispusă într-o altă cauză, şi pe soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, tot pentru șantaj.

Procurorii susțin că fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, “a exercitat ameninţări asupra unei persoane, constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro”. Persoana şantajată este fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunerea menţinerii măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Constantin Marius şi a măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Anghel Izaura şi Anghel Grinică Ion.

Constantin Marius, ginerele lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, a fost arestat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă, în timp ce şoţia lui, Izaura Anghel, şi un minor în vârstă de 17 ani sunt cercetaţi în libertate, pentru şantajarea lui Mircea Băsescu.

sursa foto: Liviu Untaru