25.1 C
București
vineri, 25 iunie 2021 - 7:54

Cumnata lui Valeriu Tabără și mătușa Simonei Amânar, moartă în accidentul din Spania FOTO/VIDEO

spot_img

În vârstă de 51 de ani, Adriana Damian urma să se întoarcă în România, după ce îşi vizitase fiica aflată la muncă în Spania

Valeriu Tabara_SZ

Una dintre persoanele moarte în accidentul de microbuz produs în Spania, Adriana Damian, în vârstă de 51 de ani, era cumnata fostului ministru al agriculturii Valeriu Tabără și mătușa campioanei olimpice Simona Amânar (Simona Amânar este nora lui Valeriu Tabără – n.r.). Femeia urma să se întoarcă acasă, în România, după ce îşi vizitase fiica aflată la muncă în Spania.

Valeriu Tabără a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că una dintre persoanele decedate în urma accidentului din Spania, Adriana Damian, de 51 de ani, era cumnata sa.

Adriana Damian (foto jos) este sora soţiei mele. Plecase în vizită la fiica ei, care lucrează de vreo şapte ani în Spania. Ca în fiecare vară, ea se duce în Spania două-trei săptămâni. Aşa s-a întâmplat şi acum, iar ieri (marţi- n.r.) trebuia să se întoarcă acasă.

Valeriu Tabără
fost ministru al agriculturii

Fostul ministru a spus că femeia avea de ales între trei microbuze pentru a fi transportată la aeroport.

Avea de ales între trei microbuze şi l-a ales pe acesta. Asta e soarta oamenilor. Era o femeie deosebită, modestă. Era angajată ca îngrijitoare la o grădiniţă privată din Timişoara“, a spus Tabără.

adriana damian

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Ionuţ Bocancea, declara că două persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Spania sunt din judeţul Timiş, una dintre acestea fiind femeia de 51 de ani, iar cealaltă, un bărbat de 27 de ani, din Jimbolia, care se numeşte Ovidiu Smercinschi.

Surse din poliție au precizat că există presupuneri că alte cinci persoane decedate în accidentul rutier din Spania ar fi tot din judeţul Timiş, însă procedurile de identificare a cadavrelor nu au fost încă finalizate, în condiţiile în care majoritatea victimelor au fost carbonizate.

Conform surselor citate, printre cele cinci persoane s-ar număra doi copii şi părinţii lor.

Accidentul s-a produs în jurul orei 16.40 (17.40 ora României), la kilometrul 543, în dreptul localităţii Cox, în provincia Alicante din Spania, când un camion a intrat pe contransens, din motive necunoscute, şi a lovit frontal microbuzul în care se aflau românii. În urma impactului s-a declanşat un incendiu, iar ambele vehicule au ieşit de pe carosabil.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că opt români au murit în accident, precizând că este posibil să existe şi o a noua victimă.

Pe 7 decembrie 2012 și Valeriu Tabără a fost la un pas să-și piardă viața într-un accident rutier. Fostul ministru al agriculturii a fost accidentat foarte grav în apropiere de Timișoara, fiind încarcerat în autoturismul pe care îl conducea.

R.D.