15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:56
No menu items!

Cum vrea USL să schimbe România

spot_img

Liderii USL vor o schimbare până la capăt pentru viitor, dar şi o Românie mai puternică. Surse din interiorul partidului au enumerat pentru Sursa Zilei o serie de elemente principale ale proiectului program pe care USL îl propune până în 2016.

Documentul îi îndeamnă pe români să vină pe 9 decembrie la vot pentru a aduce schimbarea şi subliniază totodată că USL a început deja schimbarea în România, guvernarea Ponta dând banii înapoi pensionarilor şi bugetarilor, a contribuit la revenirea creşterii economice, a redus deficitul bugetar și reducerea deficitului bugetar. Useliştii se declară totodată alături de cei 7,4 milioane de români care au votat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi propun un proiect pentru o nouă Românie, una puternică, pentru a relansa economia şi clasa de mijloc, pentru dreptate socială, instituţii drepte şi corecte.

”În primele şase luni ne-am ţinut de cuvânt, am început să reparăm nedreptăţile şi vom continua să oprim mafia PDL şi să construim o nouă Românie. Propunem un guvern corect, fără scandaluri de corupție, atent la semnalele societății și preocupat de binele public. Propunem candidați onești, bine pregătiți, susținuţi de români. Propunem un proiect pentru România puternică, cu soluții realiste și profesioniste discutate cu specialiștii”, promite programul de guvernare potrivit surselor citate. Din document nu lipsesc promisiunile detaliate pe domeniile sănătăţii, educaţiei, economic, dar nici cele legate de viitorul tinerilor din România care vor avea parte, se pare, în continuare de proiectul prima casă. Documentul mai prevede capitole legate de dezvoltarea satului românesc, investiţii strategice regionale, infrastructură – cu referire la finalizarea unor autostrăzi importante, acordarea de subvenţii pentru agricultură, asigurarea de şanse egale pentru educaţie şi a accesului la internet. Conform surselor citate, useliştii se gândesc ca, în viitor, să reglementeze și aspectele legate de traseismul politic. (C.C.)