27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:38
No menu items!

Cum vrea Ministerul Educației să încheie mediile elevilor fără ajutorul profesorilor: cu doar două note la fiecare materie

spot_img

Numărul minim de calificative sau note acordate unui elev la o disciplină este de două, în anul şcolar în curs, iar situaţia şcolară poate fi încheiată fără a fi validată de Consiliul profesoral prevede un proiect de ordin publicat în consultare publică de Ministerul Educaţiei. Măsura ar urma să fie luată în contextul grevei dascălilor.

”În continuarea demersurilor de a adapta activităţile de final de an şcolar la contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4183/2022”, a transmis Ministerul Educației marți seară.

Potrivit sursei citate, modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică sunt:

– în anul şcolar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.

– în anul şcolar 2022-2023, situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ în şedinţa de încheiere a cursurilor şi fără ca acesta să aprobe raportul privind situaţia şcolară anuală.

”Reiterăm faptul că Ministerul Educaţiei comunică permanent cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene/ al municipiului Bucureşti pentru a identifica cele mai bune soluţii de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal”, a precizat Ministerul Educaţiei.

                                                                                                                  Adina Silav