10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 3:08

Cum vrea Adrian Năstase să scape mai repede de închisoare

spot_img

Fostul premier Adrian Năstase le ține deținuților de la Jilava lecții despre Brâncuși

Adrian_Nastase_ghimpele.ro

Adrian Năstase a povestit, pe blogul său despre lecțiile pe care le ține deținuților dependenți și dealeri de droguri despre arta lui Brâncuși, despre tatuaje, despre piramidele din Egipt sau despre închisorile din Rusia. Fostul premier scrie că temele alese sunt la cererea deținuților.

În ultima vreme, v-am povestit mai puțin despre activitățile mele în penitenciar. Aflați despre mine că am continuat să țin expuneri săptămânale la comunitatea terapeutică (dependenți și dealeri de droguri) pe diferite teme, stabilite la cererea lor – cele șapte minuni ale lumii, situația din Ucraina, tatuajele ca formă de artă sau de ierarhizare (în special în penitenciarele din Rusia; cartea lui Mirovici despre tatuaje, etc.); arta lui Brâncuși; cromatica culorilor în pictură; istoria imperiilor; piramidele din Egipt și din Americi, etc. Zilele trecute le-am citit din dialogurile lui Platon (Socrate vorbind cu Criton despre legile Cetății). M-a impresionat faptul că mi-au dăruit o carte despre “Viața lui Iisus” (scrisă de Ellen White), cu o emoționantă dedicație.

blog Adrian Năstase

Năstase amintește și despre cartea pe care a scris-o în ultimele luni în închisoare, și care abia a ieșit de sub tipar – “Cele Două Românii. Politici, discursuri, poziționări. 2001-2004″.

Adrian Năstase are, posibil, aceeași tactică pe care a avut-o și la prima pedeapsă pe care a ispășit-o – lecțiile pentru deținuți sunt considerate activitate didactică. De fiecare dată, avocații au adus în instanță, ca circumstanțe care pot duce la reducerea pedepsei și posibila eliberare din închisoare, activitățile didactice și lucrările științifice pe care fostul premier le efectuează în penitenciar. Peste câteva zile, pe 20 iunie, Adrian Năstase află dacă va primi sau nu un spor de pedeapsă de 1 an, cerut de procurorii DNA.

S.M.