2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 21:49
No menu items!

Cum vor parlamentarii cât mai multe zile libere pe an

spot_img

Ziua dintre sărbătorile legale din săptămână şi weekend ar putea fi liberă pentru bugetari

Parlament gol_SZ

Mai mulți deputați PSD propun o iniţiativă legislativă potrivit căreia dacă intervalul dintre zilele de sărbătoare legală din timpul unei săptămâni şi zilele de repaos săptămânal este de 24 de ore, acesta va fi considerat drept zi nelucrătoare.

Un număr de 13 deputați PSD, au depus, marți, la Parlament, un proiect de modificare a Codului Muncii, potrivit căruia dacă intervalul dintre zilele de sărbătoare legală din timpul unei săptămâni şi zilele de repaos săptămânal este de 24 de ore, acesta va fi considerat drept zi nelucrătoare. Pentru intervale mai mari de 24 de ore, acordarea de timp liber se stabileşte prin hotărâre a Guvernului.

Potrivit inițiatorilor, acordarea de zile libere ca punte între zilele de sărbătoare legală prevăzute în Codul Muncii şi zilele de sâmbătă şi duminică au fost reglementate, până acum, prin emiterea de hotărâri de Guvern, existând un vid legislativ.

În prezent, există 12 zile libere stabilite prin Codul Muncii: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie- Sfântul apostol Andrei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun – 25 si 26 decembrie.

Proiectul, depus în 10 iunie, urmează să intre mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

 D.M.