2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:46
No menu items!

Cum vor încheia profesorii situația elevilor pentru anul școlar în curs

spot_img

Ministrul educației, Monica Anisie, a explicat cum vor încheia profesorii situația elevilor, pentru anul școlar în curs.

Ministrul a precizat că media de pe primul semestru devine medie anuală, în cazul elevilor care nu au participat la cursurile online. „Dacă elevul nu a avut nicio notă și nu a participat la lecțiile online, media de pe primul semestru devine medie anuală. Dacă media e sub 5, profesorul va stabili modalitatea în care să dea o lucrare/proiect. Nota din proiect devine media anuală”, a explicat Anisie.

„Dacă avem două note, media se încheie fără probleme. Dacă elevul vrea să-și mărească media, profesorul poate să-i pună note pentru perioada școlii online și în felul ăsta se încheie media. Prima notă de pe semestru nu se dublează”, a adăugat ea.

Anisie a spus și ce durată ar trebui să o aibă orele ținute online. ”Orele online pentru gimnaziu sunt de 40 de minte, pentru ciclul primar, de 20-30 de minute. Fiecare profesor știe cât pot fi atenți elevii lui. E importantă implicarea părinților. Elevii mici au nevoie de susținerea părinților”, a spus ministrul, la Realitatea Plus.