19.8 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 10:44

Cum vor fi împărţite anul acesta miliardele de la bugetul Primăriei Capitalei

spot_img

4,1 miliarde de lei este bugetul Primăriei Capitalei pentru 2016, 400.000 lei din această sumă fiind alocată pentru proiectele de infrastructură, conform proiectului supus dezbaterii publice.

Cele mai importante proiecte pentru care se vor da bani sunt cele aflate în lucru, care trebuie finalizate – Pasajul Ciurel, Pasajul Piaţa Sudului, Străpungerea Nicolae Grigorescu, Şoseaua Pantelimon şi Prelungirea Ghencea. Conform proiectului de buget, pentru proiectele noi, cum ar fi pasajul de la Doamna Ghica sau Pasaj Subteran Şoseaua Nordului – Str. Elena Văcărescu, sau partea a doua a străpungerii Buzeşti- Berzei-Uranus, nu s-a alocat niciun ban. Iată şi sumele alocate pentru proiectele care primesc bani în anul 2016:

Continuare lucrări Pasaj pietonal Eroii Revoluţiei – 6 milioane lei;

Managementul traficului – 100.000 lei;

Străpungerea B-dul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – 33 milioane lei;

Penetraţia Prelungirea Ghencea – Domneşti – 30 milioane lei;

Penetraţia Splaiul Independentei – Ciurel – 40 milioane lei;

Reabilitare linie de tramvai B-dul Liviu Rebreanu segment II – 9,7 milioane lei;

Reabilitare B-dul Aerogării – rest de plata 7 milioane lei;

Reabilitare Şos. Pantelimon – 118 milioane lei;

Reabilitare Şos. Iancului  rest de plată– 10 milioane lei;

Pasaj Piaţa Presei Libere – rest de plată – 6,2 milioane lei;

Lărgirea Str. Fabrica de Glucoză – 10 milioane lei;

Pasaj Subteran Piaţa Sudului – 100 milioane lei – pentru acoperirea finanţării europene pierdute la finalul anului 2015.

Din restul bugetului, peste 1 miliard de lei va reprezenta, și în acest an, contribuția municipalității pentru subvențiile la RADET (554 milioane lei) și RATB (505 milioane de lei). De asemenea, 123.583.000 milioane lei vor fi alocate pentru serviciul de iluminat public al orașului, 61.160.000 lei vor fi alocate pentru servicii de salubritate si igienizare, în timp ce aproximativ 45 milioane de lei reprezintă rate pentru datoria publică către bugetul de stat.

Proiectul de buget este în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii şi urmează să fie supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti, unde consilierii pot propune amendamente, tăieri sau realocări de sume.

 

M. Nedelcu