8.2 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 14:32
No menu items!

Cum vor fi finanțate școlile. Guvernul discută luni proiectul de act normativ

spot_img

elevi

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preșcolar și stabilirea finanțării de bază a unităților de învățământ preuniversitar de stat, care se asigură de la bugetul de stat, din sume defalcate din TVA prin bugetele locale, pe baza costului per elev/preșcolar urmează să fie luate în discuție spre aprobare în ședința de Guvern de luni.

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Strategiei industriei naționale de securitate va fi supus aprobării în cadrul aceleiași ședințe.

În plus, Guvernul urmează să decidă și în privința suplimentării Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pe anul 2013 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013.

O altă Hotărâre care va fi supusă adoptării în ședința de Guvern se referă la modificarea Hotărârii Guvernului nr. 753/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind dezvoltarea regională prin stimularea investițiilor.

Executivul va lua în discuție și două Note una privind stadiul de realizare a lucrărilor la obiectivul de investiții ”Conductă de interconectare a Sistemului național de transport gaze din Republica Moldova pe direcția Iași-Ungheni” și o alta referitoare la stadiul de realizare a lucrărilor la magistrala de metrou Drumul Taberei-Pantelimon.

R.D.