11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 11:51

Cum vor arăta manualele digitale care vor fi introduse în școli din luna decembrie

spot_img

1.	Cum vor arăta manualele digitale care vor fi introduse în școli din luna decembrie

Anul acesta, din luna decembrie manualele de clasa I din toate școlile vor fi și în varianta digitală.

 Lecțiile, în format pdf, vor putea fi descărcate de pe site-ul ministerului direct pe tabletă sau calculatoare. Programul este unul pilot, dar ministerul își propune să-l extindă la toate clasele.

 În multe școli de stat, orele se țin acum în fața tablei. Cu manualele tipărite în fața, eleviii și iau notițe. În școlile private, însă, unde există deja e-bookuri, iar dascălii lucrează de câțiva ani cu manual și programe digitale, orele sunt altfel.

 Manualele digitale vor avea exerciții interactive, jocuri educaționale, animații, filme, simulări. Ele vor putea fi folosite ca manual propriu-zise, dar și ca protofoliu de lucrări personale sau caiet de notițe.

 Concret, elevii de clasa I vor avea acces la manualele digitale pentru 4 materii: comunicare în limba română, comunicare în limbile materne, matematica și explorarea mediului. Până în 2018, însă, tot învățământul preuniversitar ar trebui digitalizat.

Dar reprezentanții editurilor susțin că manualele digitale nu vor fi gata până în decembrie, așa cum vrea ministerul.

 În afara cărților tipărite, elevii vor avea carțile și în varianta online pe site-ul www.manuale.edu.ro., site care acum este în construcție.

Ștefan Tănăsescu