28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:08
No menu items!

Cum va fi VREMEA în weekend

spot_img

Vremea se va răci față de joi și vineri, astfel încât, în majoritatea zonelor regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an, au anunțat meteorologii.

Sâmbătă, răcirea va fi mai accentuată în jumătatea de nord-est a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, îndeosebi după-amiaza şi seara, mai ales în zonele montane şi submontane din Muntenia şi Oltenia, unde doar cu totul izolat vor fi posibile averse slabe. În special în cursul zilei, vântul va prezenta intensificări în regiunile extracarpatice şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 10 grade Celsius în nordul Moldovei, până la 22 de grade C în sudul Banatului şi în vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între minus 2 şi 9 grade C, mai coborâte în estul Transilvaniei, până în jur de minus 5 grade C. Spre sfârşitul nopţii, se va semnala brumă, îndeosebi în nord-estul şi în centrul ţării. Izolat, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă.

Și în București, temperatura aerului va avea o valoare maximă de 16 -17 grade C şi o minimă de 3 – 4 grade C. Cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta unele intensificări în cursul zilei.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă, iar cerul variabil. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări la munte şi în sudul Banatului. Valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul anterior, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade C, iar cele minime între zero şi 11 grade C, mai scăzute în estul Transilvaniei.  În zonele joase, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

R.D.