2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:33
No menu items!

Cum va fi vremea până în luna noiembrie. HARTA ANM

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna noiembrietoamna

Estimările meteorologice pentru intervalul septembrie – noiembrie sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

SEPTEMBRIE

Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice în sud-estul ţării şi local în regiunile sudice şi estice, iar în rest vor fi normale.

vremea noiembrie

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile sud-estice şi local în cele estice şi sudice. În restul teritoriului vor fi apropiate de normal, cu o tendinţă de excedent în centrul ţării.

vremea noiembrie 2

OCTOMBRIE

Valorile termice vor fi peste mediile climatologice în sud-est şi local în regiunile sudice şi vestice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normalul perioadei.

vremea noiembrie 3

Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării.

vremea noiembrie 4

NOIEMBRIE

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptând nordul, nord-estul şi local vestul ţării, unde se pot situa sub aceste medii.

vremea noiembrie 5

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile centrale ale ţării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de mediile climatologice.

vremea noiembrie 6

vremea noiembrie 7

D.M.