Cum va fi VREMEA în minivacanța de 1 Decembrie. Un ciclon mediteranean lovește România

Un ciclonul mediteranean care va activa în zona României va determina fenomene severe, în special la munte, iar în celalalte regiuni vor cădea ploi și lapoviță. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), citată de Antena 3, vremea va deveni din ce în ce mai rece până pe 10 decembrie.

Pentru minivacanţa de 1 Decembrie, meteorologii anunţă temperaturi scăzute şi un nou val de ploi şi ninsori.
 
Astfel, joi, 30 noiembrie, vremea va fi în general închisă, iar aria precipitaţiilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării. În zona montană, precipitaţiile vor fi mixte şi izolat vor fi condiţii de polei, iar în zonele mai joase de relief va ploua. În sud-vestul ţării, în Subcarpaţii Getici şi la munte, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 de litri/metrul pătrat. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări pe parcursul zilei şi la începutul nopţii, mai ales la munte, unde la altitudini mari va sufla tare. Valorile termice vor marca o creştere uşoară, mai ales pe parcursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade Celsius în estul Transilvaniei şi 15 grade C pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general între 2 şi 10 grade C. Dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Vineri, 1 decembrie, vremea se va menţine în general închisă. Se vor semnala precipitaţii în sudul, centrul şi estul ţării şi local, mai ales în partea a doua a intervalului, în rest. La munte vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, predominant ploi în regiunile vestice, nordice şi centrale şi doar ploaie în rest. Cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul slab şi moderat, se va intensifica treptat în sud-estul şi sudul teritoriului, precum şi în zona montanã înaltã. Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, cu maxime între 3 şi 13 grade C, uşor mai ridicate în Dobrogea, iar minime, în general, între zero şi 10 grade C. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

R.D.

NICIUN COMENTARIU