15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:48
No menu items!

Cum va fi VREMEA joi și vineri

spot_img

Instabilitate atmosferică manifestată prin ploi și vijelii

meteo-innorat

Vremea va fi în general instabilă în zilele de joi și vineri, potrivit datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie.

JOI

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, în prima parte a zilei în Banat, Crişana, Maramureş şi local în Oltenia şi Transilvania, apoi mai ales în jumătatea de est a ţării şi în zonele de munte. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi va cădea grindină.

romania-harta

Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în timpul ploilor. Trecător, pot lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua precedentă în regiunile sud-vestice, vestice şi centrale, vor fi cuprinse, în general, între 18 şi 29 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 şi 18 grade.

VINERI

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ziua, în jumătatea de sud-est a ţării unde pe spaţii restrânse se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, dar şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 29 de grade, iar cele minime, în general, între 8 şi 18 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară şi noaptea când, se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Olimpia Diaconiuc