Cum va fi vremea în weekend

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că, în weekend, vremea începe să se amelioreze din Vest și, mai apoi, treptat, în celelalte zone din țară.

Sâmbătă, în jumătatea de vest a ţării, cerul va deveni treptat variabil şi izolat va mai ploua slab, mai ales în zonele montane, astfel că valorile termice din timpul zilei vor înregistra o uşoară creştere.

În țară, în regiunile din jumătatea estică, vremea se va menţine răcoroasă, cu înnorări persistente pe timpul zilei când va ploua pe arii relativ extinse în Muntenia şi Dobrogea unde izolat se pot cumula peste 10…15 l/mp şi local în Moldova şi estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-estul teritoriului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16…17 grade în Moldova şi în estul Transilvaniei şi 23…24 de grade în Banat şi Crişana; minimele termice se vor încadra între 7 şi 17 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

În București, vremea se va menţine în general închisă şi răcoroasă. Înnorările vor fi persistente mai ales pe timpul zilei când temporar va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 12…13 grade.

vremea_harta

Duminică, vremea se va ameliora  şi se va încălzi uşor în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi condiţii pentru ploi slabe, izolate în estul ţării, la începutul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe litoral, dar în special în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade, uşor mai scăzute în depresiunile intramontane. Mai ales în orele dimineţii, izolat se va semnala ceaţă.

Olimpia Diaconiuc

NICIUN COMENTARIU