16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 1:19

Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae

spot_img

Meteorologii anunţă temperaturi ridicate pentru această perioadă în următoarele zile. Valorile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade în zonele de deal din sud şi est.

Sâmbătă vremea va fi caldă pentru această perioadă, în special în dealurile subcarpatice din sudul şi estul teritoriului. Cerul va fi variabil, dar în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în extremitatea de sud, local vor fi înnorări persistente şi, mai ales dimineaţa şi noaptea, ceaţă, izolat asociată cu burniţă sau ploaie slabă. 

În rest, norii joşi şi ceaţa se vor semnala pe arii restrânse la începutul intervalului şi local pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat.

În Bucureşti, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi mai ales pe parcursul nopţii creşte probabilitatea de a se forma nebulozitate joasă sau ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Duminică, în zonele de deal şi de munte, vremea va fi predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, exceptând zonele joase de relief, unde local se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, posibil persistentă pe tot parcursul intervalului pe spaţii restrânse îndeosebi în Transilvania, Oltenia, sud-vestul Munteniei şi în Crişana.

Izolat se va semnala burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 14 grade în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări, mai ales dimineaţa şi noaptea, când probabilitatea de a se semnala ceaţă va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade

În următoarele zile, valorile termice, în scădere, vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, în cea mai mare parte a ţării. Mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, în zonele joase de relief se va semnala nebulozitate joasă sau ceaţă. Trecător vor fi ploi slabe, local în regiunile nordice şi nord-estice şi izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade.