3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 5:33
No menu items!

Cum vă protejaţi câinele de Crăciun

spot_img

caine_brad

Dacă aţi primit un căţel de sărbători sau dacă aveţi deja unul, există câteva măsuri care trebuie luate pentru siguranţa acestor animale pline de energie, mai ales când acestea se află în jurul bradului de Crăciun, iar The American Kennel Club a întocmit o listă cu cele mai utile dintre ele.

Cumpăraţi un brad de Crăciun artificial

Pentru siguranţa câinelui dumneavoastră, cumpăraţi un brad artificial, iar, dacă preferaţi totuşi un brad natural, asiguraţi-vă că nu înghite acele de brad. În acest sens, încercaţi să construiţi un mic gard în jurul bradului, pentru a ţine câinele la distanţă.

Evitaţi plantele toxice

Plante precum crăciuniţa, ilicele şi vâscul ar trebui să fie ţinute departe de animalele de casă, deoarece conţin substanţe toxice pentru acesta.

Nu hrăniţi câinii cu resturile de la masa de Crăciun

Câinele vostru se poate îmbolnăvi dacă îl hrăniţi cu mâncărurile specifice de sărbători, dar şi cu dulciuri precum ciocolata şi bomboanele, prin urmare rezistaţi tentaţiei de a împărţi meniul de Crăciun cu animalul de companie.

Ornamentele pentru brad trebuie plasate mai sus

Ornamentele pentru brad, beteala, globurile şi orice podoabe care strălucesc trebuie puse în brad la înălţime, astfel încât câinele sau pisica să nu poată ajunge la ele. Înghiţirea ornamentelor poate cauza probleme majore animalelor de companie.

Izolaţi firele expuse

Câinii adoră să ronţăie şi să exploreze, iar cablurile şi firele pentru luminiţele de Crăciun constituie o reală ameninţare pentru aceştia, putând duce chiar la electrocutare. Fixaţi firele cu bandă adezivă de marginea peretelui, astfel încât câinele să nu poată ajunge la ele.

Aveţi grijă cu lumânările aprinse

Aveţi grijă cu lumânările aprinse, deoarece animalele de casă le pot răsturna, provocând un incendiu. De asemenea, acestea ar putea fi tentate să se apropie prea mult de şemineu şi să se ardă.

R.D.