24.2 C
București
joi, 11 august 2022 - 23:21
No menu items!

Cum trăiește Necolaiciuc în lux de doi ani de zile

spot_img

Mihai Necolaiciuc 1_SZ

Cazul fostului director CFR, Mihai Necolaiciuc, achitat, marți, de Tribunalul București, după cum avertiza Sursa Zilei încă din decembrie 2013, este unul tipic românesc.

După ce s-au cheltuit bani mulți de către statul roman ca să-l caute și să-l aducă din America, Necolaiciuc se bucură libertate și trece drept un mare specialist în domeniu. Dovadă stă faptul că la un moment dat, acesta lucra la mai multe proiecte de infrastructură feroviară.

Fostul director CFR, extrădat din SUA în aprilie 2011, este acuzat de o fraudă de peste 50 de milioane de euro, după ce a achiziţionat pentru CFR costume de scafandru, centuri de siguranţă, mii de şuruburi şi rulmenţi sau trandafiri la suprapreţ.

În ianuarie 2012, Mihai Necolaiciuc, a fost eliberat din arest, dupa revocarea tuturor celor patru mandate de arestare.

Imediat, Mihai Necolaiciuc a închiriat un apartament de lux în Bucureşti și s-a pus pe consultanță în domeniul feroviar. Potrivit agențiilor imobiliare, chiria pentru o asemenea locuință ar putea să fie peste 800 de euro pe lună. Nicolaiciuc este el însuși un specialist al imobiliarelor, din moment ce a cumpărat o vilă şi o pensiune, plus terenurile aferente acestora, la Slănic Moldova, în anul 2001, cu aproximativ 1 milion de dolari.

octombrie 2006 – Mihai Necolaiciuc este arestat preventiv în lipsă, în baza unor mandate date de Judecătoria sectorului, şi dat în urmărire generală

22 iunie 2009 – Mihai Necolaiciuc a fost arestat în SUA pe baza unui mandat intern de arestare în vederea extrădării

22 aprilie 2011 – Mihai Necolaiciuc este adus în România, iar judecătorii confimă patru mandate de arestare emise în lipsă

26 ianuarie 2012 – Mihai Necolaiciuc a fost eliberat din arest, dupa revocarea tuturor celor patru mandate de arestare

Jeni Stănciulescu