10.3 C
București
miercuri, 14 aprilie 2021 - 5:34

Cum sunt primiți imigranții în Germania

Mii de persoane au protestat, luni, în oraşul german Dresda, faţă de valul masiv de imigranți, în condițiile în care Guvernul Angela Merkel a avut o poziţie flexibilă faţă de primirea acestora.

Mitingul a fost organizat în Piaţa Neumarkt, în centrul oraşului Dresda, de mişcarea islamofobă Pediga (Patrioţi Europeni contra Islamizării Occidentului).

Manifestanţii, în principal bărbaţi, au afişat pancarte cu mesaje contra refugiaţilor şi steaguri ale Germaniei. „Avem dreptul să păstrăm patria şi cultura noastră germană”, a declarat unul dintre manifestanţi, Uwe Friedrich, în vârstă de 46 de ani. „Musulmanii trebuie să părăsească Germania, cu excepţia refugiaţilor de război”, a adăugat el.

Liderul Pediga, Lutz Bachmann a fost inculpat, vineri, pentru instigare la ură.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat sâmbătă statele europene să intensifice măsurile pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, în contextul în care s-a expus criticilor privind flexibilitatea faţă de imigraţie. Rata popularităţii Angelei Merkel a scăzut pe fondul crizei privind imigraţia, fiind la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani.

Potrivit unor date neoficiale, în Germania ar urma să ajungă, în 2015, 1,5 milioane de imigranți, cifră infirmată de Guvernul de la Berlin.

Emanuel Stan