4.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 13:05
No menu items!

Cum știe Google unde te afli pas cu pas, chiar și fără o conexiune la internet sau o cartelă SIM în telefon. VIDEO

spot_img

Un prezentator al postului de televiziune Fox News a realizat un documentar despre cum poate Google să urmărească pas cu pas un telefon și pe utilizatorul acestuia chiar dacă dispozitivul este în modul de folosire „avion”, respectiv fără a fi conectat la rețeaua de internet.

În cadrul reportajului, Tucker Carlson l-a trimis pe reporterul Fox News Brett Larson în mai multe locuri (repere importante) din Washington, de la biroul Fox News de pe strada North Capitol până la Spitalul de Copii din Nord, apoi la Catedrala Națională din Washington, în Nord-Vestul capitalei SUA.

El a spus că Google folosește informații de genul „capitalismului de supraveghere” (surveillance capitalism) – vânzarea de anunțuri pentru lucruri stabilite pe baza activităților, locațiilor și caracteristicilor utilizatorilor. Probabil știți că se referă la acele bannere publicitare ale Google Ad, în care apare o reclamă în funcție de căutările voastre pe Google.

Carlson la trimis pe Larson să afle cât de mult culege Google de pe telefonul mobil, deoarece mulți clienți folosesc Chrome sau Magazinul Google Play sau alte aplicații. Fără nicio cartelă SIM într-unul dintre cele două telefoane folosite la demonstrație și setate pe modul „Airplane Mode”, Larson a circulat cu o mașină în jurul orașului. În acel moment nu era conectat nici la WiFi și folosea telefonul doar pentru fotografii.

Întors la biroul Fox News Channel, Larson a cuplat telefoanele la un dispozitiv care a copiat datele trimise de telefoane către Google. Astfel a aflat că Google știa exact unde s-a aflat pe tot parcursul zilei.

Emanuel Stan