21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:54
No menu items!

Cum și-a trolat un cercetător francez fanii: fotografia distribuită cu steaua Proxima Centauri era de fapt o poză cu o felie de chorizo

spot_img

Un cercetător francez a provocat un scandal pe Twitter după ce și-a trolat următorii cu o fotografie a unei felii de salam chorizo despre care a spus că este o fotografie făcută de telescopul spațial James Webb stelei Proxima Centauri, cea mai apropiată de sistemul nostru solar.

Urmăritorii de pe Twitter ai cercetătorului Etienne Klein s-au minunat în comentarii dezbătând despre „detaliile uimitoare” ale fotografiei. La rândul său, Klein a scris în testul postării: „Ce nivel de detalii… O nouă lume ne este dezvăluită în fiecare zi”.

Ulterior, însă, Klein a decis să nu mai continue farsa și a dezvăluit că în fotografie nu este steaua aflată la peste patru ani-lumină de Soar, ci doar o felie de chorizo, scrie thelocal.fr.

„Conform cosmologiei contemporane, mezelurile spaniole nu se găsesc nicăieri în afara de Pământ”, a spus Klein.

Cercetătorul francez a recunoscut că majoritatea oamenilor de pe Twitter nu i-au înțeles gluma, despre care spune că a fost menită „să ne încurajeze să fim reticenți la susțineri ale oamenilor în poziții de autoritate, dar și cu privire la fotografii publicate spontan pe internet”.

Miercuri, Klein și-a cerut scuze celor care au fost păcăliți.

„Am venit să prezint scuze celor care au fost poate șocați de farsa mea care nu a avut nimic original”, a spus el, descriindu-și gestul drept „o glumă de cercetător”.

D.Constantin