4.9 C
București
luni, 28 noiembrie 2022 - 4:40
No menu items!

Cum și-a construit un pensionar o casă cu doar 250 de dolari. FOTO

spot_img

Michael Buck, un pensionar de 59 de ani din Anglia, a reușit să își construiască o casă cu doar 250 de dolari, cu materiale reciclate.

Materialele au fost procurate chiar de englez, așa că nu au costat mai nimic. Al doilea principiu pe care l-a respectat proprietarul a fost să nu folosească deloc aparatură și scule electrice pentru construcția căsuței.

Buck a fost profesor de desen, și după ce și-a făcut schița pe care și-o dorea, pe o hârtie de mărimea unui plic, a început să adune materialele necesare. De exemplu, pragurile ușilor vin de la ambarcațiunea unui vecin, iar geamurile de la ferestre de la un camion dezmembrate o altă cunoștință.

“O casă nu trebuie să coste cât pământul, ai nevoie doar de pământ pentru a o construi. Într-o lume în care ne petrecem mare parte din timp plătind ipoteci pentru locuințe scumpe, am vrut să demonstrez că se poate și altfel”, spune Michael Buck.

Locuința britanicului nu are electricitate, conductă pentru gaze sau apă curentă; un râu din apropiere este sursa apei proaspete din casă, iar interiorul este încălzit cu ajutorul unui șemineu cu pereți din chirpici și iluminat cu lanterne sau lumînări. Britanicul folosește pe post de frigider o fântână aflată în apropiere, iar toaleta a fost construită separat, în curte.

Terenul pe care se află casa era deja disponibil, iar Buck nu a avut nevoie de aprobări speciale pentru a începe construcția. Cei 250 de dolari au fost cheltuiți în mare parte pe nituri pentru susținere și pentru realizarea acoperișului, tot din materiale naturale.

Sursa foto: odditycentral.com