Cum și-a bătut joc Augustin Lazăr de bugetul Parchetului General. Sume uriașe, irosite pe deplasări în străinătate

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Aceasta pare să fie deviza procurorului general, Augustin Lazăr, care a cheltuit sume exorbitante pentru deplasările în străinătate, relatează Antena 3

Surse judiciare au precizat pentru Antena 3, că Lazăr a reuşit performanţa să termine banii de deplăsări alocați pentru acest an încă din luna martie. Cu toate acestea, procurorul general nu s-a oprit și a continuat să plece din țară, ultima astfel de deplasare având loc chiar în prima jumătate a acestei luni, când, în plină evaluare a ministrului justiției, Augustin Lazăr a ales să plece în Africa de Sud. 

Bugetul Parchetului General s-a dovedit insuficient pentru Lazăr, în ciuda faptului că sumele alocate deplasărilor s-au dublat de la începutul mandatului său. 

Astfel, la Ministerul Public, au fost înregistrate următoarele cheltuieli pentru protocol: dacă în 2015 cheltuielile erau de 58.990 lei, în 2016 au fost de 101.568 lei, în 2017 au ajuns la 158.234, iar la jumătatea lui 2018, erau deja cheltuiți 64.114 de lei. 

O altă neregulă legată de modul în care sunt cheltuite fondurile Parchetului General este legată de fondul de salarii, dar și sumele alocate pentru decontarea chiriei și pentru diurna magistraților. Astfel, în condițiile în care, deși toate posturile erau ocupate, Augustin Lazăr a mai adus în instituție 20 de procurori, prin delegare. 

R.D.

NICIUN COMENTARIU